|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
#1401
|
||||
|
||||
A moze tiramisu
Cytat:
Ten przepis mam od Helenki i polecam...super. http://www.dieta.senior.pl/Tiramisu-...anych,617.html |
#1402
|
|||
|
|||
Witam.
Widzę tu same specjalistki, a ja mam problem; szukam przepisu na marcepan. W internecie znajduję same takie co trzeba mielić migdały. Z opowiadań wiem że dawniej babcie (moja niestety nie) robiły marcepan z ziemniaków, cukru pudru i olejku migdałowego.Czy ktoś ten przepis (chodzi o ilości itp) jeszcze pamięta? Bardzo chciałabym go odtworzyć. Pozdrawiam smakoszy. |
#1403
|
|||
|
|||
Przepis bardzo ciekawy.Chcę go zrobic.Mam problem ponieważ nie jest podane ile wagowo trzeba użyc serka.
Pozdrawiam. |
#1404
|
||||
|
||||
Witam wszystkich Chce sie podzielic przepisem ktory kilka lat temu dostałam od kolezanki Stosuje go czesto Nie kupuje juz wedliny Mięsko z tego przepisu jest zdrowsze smaczniejsze i bez ulepszaczy chemicznych POLECAM
Mięso bez pieczenia zamiast wędliny 2 kg mięsa 2 litry wody 1/2 szkl soli (łopatka .karkówka. boczek ) 1/3 szkl soli (schab, filet z indyka) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego głowka czosnku 2 łyżki majonezu kolendra .liście laurowe .ziele angielskie Wszystko zagotować ..,ostudzić ...włożyć mięso gotować 10 minut ..wyłączyć ..zostawić pod przykryciem na noc ..rano zagotować ...po 10 minutach gotowania wyłaczyć ..zostawić pod przykryciem do ostygnięcia..i Gotowe U mnie to wygląda tak ..przygotowuje zalewe rano ..zostawiam do ostygnięcia ...wieczorem wkładam mięso zagotuje ..zostawiam na noc ...rano włączam ponownie zagotuje zostawiam i wieczorem mam gotowe Wazne ..żeby gotować w garnku z podwójnym dnem ..jeżeli nie ..o 5 minut zwiększyć czas gotowania ..Nie wymaga pracy ..a jest smaczne i zdrowe .. Smacznego .. Zachecam do wyprobowania |
#1405
|
|||
|
|||
Przed świętami koleżanka powiedziała mi o tym przepisie, bardzo zachwalała ale nie zdążyłam wypróbować.
|
#1406
|
||||
|
||||
Naprawde goraco namawiam do wyprobowania Jest swietny ,praktycznie bez roboty (tylko właczac na kilka minut i samo sie robi)a smak ....nie porównywalny z niczym Przede wszystkim zdrowe i bez konserwantow ,mieso sie nie kurczy jak np przy pieczeniu Nalezy tylko zwrocic uwage na ilosc soli do konkretnego rodzaju miesa i rodzaj garnka Pozdrawiam serdecznie
|
#1407
|
||||
|
||||
Tiramisu
|
#1408
|
||||
|
||||
Tatiano, własnie robię karkówkę Twoim sposobem..jestem po pierwszym gotowaniu....zobaczymy....
|
#1409
|
||||
|
||||
Witam mnie zaskakuje ten majonez w przepisie na mięsko kiedy mam go dodać
__________________
|
#1410
|
||||
|
||||
ja dodałąm do zalewy na początku traktując go jak pewien rodzaj przyprawy...zalewa jest mętna, ale dobrze pachnie i jest bardzo słona..ale chyba musi bo do mięsa sól głęboko powinna dotrzec.....
|
#1411
|
||||
|
||||
Malwinko i własnie tak ma byc Wszystkie składniki, przyprawy dajemy od razu do zalewy i zagotowujemy ja Nie potrafie odpowiedziec dlaczego akurat majonez jest w składnikach ale raz zrobiłam bez (zabrakło ) a nie uwazałam go za wazny składnik i miesko wyszło nie takie
|
#1412
|
||||
|
||||
Witam wszystkich
Przepis bardzo ciekawy który podała Tatiana
Cytat:
Malwinko po degustacji gotowego mięska czekamy na wrażenia smakowe.Ciekawe jest to w tym przepisie że prawie robi sie samo. |
#1413
|
||||
|
||||
Robię, ale przyznam szczerze, zę troche sie boję tego krótkiego czasu gotowania....no, ale Tatiana sprawdziła....jutro wieczorem degustacja
|
#1414
|
||||
|
||||
No właśnie, taki krótki czas gotowania,... czy nie bedzie surowe?
__________________
] |
#1415
|
||||
|
||||
Malwinko bardzo proszę o recenzję z degustacji. Czy to się ugotowało. W jednym dużym kawale?
|
#1416
|
||||
|
||||
Witaj Jadziu
Cytat:
Przyznam się że też zastanawiałam się nad krótkim czasem gotowania i czy to mięsko nie będzie za twarde ? Czekamy cierpliwie Malwinko do jutrzejszego wieczoru. |
#1417
|
||||
|
||||
Ja zrobiłam z 1,25kg....w jednym kawałku...zobaczymy....
|
#1418
|
||||
|
||||
Malwinko to trzymamy kciuki.
|
#1419
|
||||
|
||||
Nie wiem czy Wam nie umknęło że ma być garnek z podwójnym dnem a jak normalny to czas gotowania nalezy wydłużyć.Te garnki z grubym dnem bardzo dlugo trzymają ciepło.Wszyscy czekamy na rezultat Malwinko.
|
#1420
|
||||
|
||||
Mam nadzieje Malwinko ze na kg miesa zmiejszyłas proporcje wszystkiego do zalewy ten przepis jest na 2 kg miesa na polowe trzeba dac polowe składnikow zalewy Bedzie 100 % ugotowane i mieciutkie jezeli garnki sa grube to po 10 minutach jezeli zwykłe to po 15 Pozdrawiam serdecznie
|
Podobne wątki | ||||
Wątek | Autor wątku | Senior Cafe | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kuchnia dla ignoranta, przepisy. | kufa86 | Kuchnia, kulinaria | 79 | 30-09-2022 13:51 |
Kuchnia-moja pasja-przepisy | pozytywna | Hobby, pasje | 8 | 25-03-2022 13:17 |
Przepisy kulinarne | krise1 | Kuchnia, kulinaria | 552 | 31-10-2017 05:53 |
Nowe przepisy w niektórych aptekach | lawenda | Choroby, badania, terapie | 4 | 02-06-2009 18:15 |
To się musi udać, czyli przepisy kulinarne seniorów! | ISS | Profilaktyka i zdrowy styl życia | 36 | 30-08-2008 20:03 |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|